2013. június 30., vasárnap

wtf?-Liz

Épp most kaptam egy levelet a városom Római Katolikus Egyházközösségétől. Már készültem volna kidobni amikor a szemem megakadt egy kis sárga csücskön a leragasztatlan borítékban. Egy csekk :O
Arra kérnek benne, hogy, ha még nem fizettem az egyháznak, vagy ELMARADÁSOM VAN azt rendezzem. Saját szívem joga, hogy fizessek de, HA SZERETEM JÉZUST PERKÁLNI FOGOK!
Konkrétan ezt írják benne: ,,A hozzájárulás keresztény kötelesség"
EBből kell fizetni a templom számláit pl.: villany ami kurva sokba kerülhet mikor hetente kétszer-háromszor felkapcsolják egy órára. Fűtés nem igen van, de nyáron nem is szükséges. Van még hivatkozás a felújítási munkálatokra... ezt a redvás templomot minden hónapban újítják és minden hónapban kérnek érte pénzt de a falak még ugyan úgy mállanak mint három éve.
És nem elég, hogy az öreg nénikékbe azt ántálják, hogy, ha nem dobnak be valamennyit a szűkös kis nyugdíjukból a tálkába akkor rossz emberek de már minden kívülálló házába küldenek egy retkes csekket, hogy légyszi fizessél már, hogy legyen víz a templomban- mert nyilván oda viszik itatni a falu szegényeit és árváit és oly nagyon fontos az a víz. Nem elég a kinti kútból merni keresztelőhöz stb.
És nem azt mondják, hogy fizess mert kötelező, hanem keltik a bűntudatot, hogy nem muszáj de, ha érző szívű ember vagy akkor ugyan fizessél már be 12-ezret...- gondolom kenyeret meg bort vennének belőle az úrvacsihoz. Pofám leszakad, inkább egy menhelynek fizetek. Oda tényleg kell a pénz, hisz nekik nincsenek megszállott nyugdíjasaik akik fizessenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése