2013. június 30., vasárnap

figyelmetekbe ajánlanám- Liz

Mostanában nagyon ráérősen élek szóval van időm egész nap filmekkel, játékokkal meg könyvekkel foglalkozni. Már amikor nem a barátommal cicázok:3. Na de az most lényegtelen. Szóval szeretnék előhozakodni a két filmmel amik feltörtek a ,,Második kedven" helyére- mert az első ugye az álomháború.
Kezdjük a sort az oly fantaztikus Boszorkányvadászokkal:
A Jancsi és Juliska modern kori átdolgozása. Ilyen már gyakran előfordult pl.: A lány és a farkas, Hófehérke és még nemtudom mi egy más. Ez a film nagyon meglepett. Elkezdtük nézni és azt hittem, hogy ilyen varázslatos gyerekfilm lesz aztán a nagy SZART! Öldöklős, véres kis történetecske amiben Hansel und Gretel rájönnek, hogy a boszorkányok számára sebezhetetlenek így elkezdik mészárolni azokat. Imádom! Tök jól van megcsinálva, a főhősök jelleme is tök jó. Juliska a keményvagányultramenő kiscsaj Jancsi pedig a sokat megélt nőcsábász. Kicsit akció jellege van de én imádom benne a mozdulatokat, a boszorkákat és a boszorkányok dumáját.
-,, Olyan fakó ez a szoba, kéne bele egy kis szín... mondjuk vérvörös!"

 
Végefőcímdal:

És itt a másik második kedvenc:
Z World War
Már a címéből is ki lehet találni, hogy a Z zombit takar és akkor gondolhatnánk, hogy ez egy tipikus, húszezredik zombi inváziós film. Az is de ez valahogy még is más. Először is nekem külön tetszenek benne a zombik, mivel modern film így evidens, hogy királyul kell kinézniük de a jellemük is tök jól meg lett csinálva. Nem a lomha, agyatlan zombik. Agyatlanok persze de olyanok mint egy rendes veszett akit hajt a zsákmány. Rohannak, vetődnek és mindennek nekicsapódnak: akár a fejét vesztett vadállatok.
Brad Pitt a főszereplő, itt megjegyezném, hogy mennyire jól alakít az összes színész. Szóval Brad egy visszavonult katona aki a meghitt családi környezetbe tengeti napjait. Nincs hosszú bevezetés, épp egy dugó közepén ülnek mikor elszabadul a pokol. Fusson ki merre lát de ez nem könnyű két kisgyerekkel, főleg, ha az egyik asztmás rohamot kap közben.
Aztán külön jó, hogy nem az a kiszámítható film. A katonaság visszahívja főhösünket, adnak mellé néhány embert meg egy szuper fasza biológus csáveszt és gó vissza a zombik közé azzal a céllal, hogy kiderítsék milyen ellenszer lehetne hatásos ellenük.
És akkor szétrúgják a zombik seggét, a végén csak a biológus meg a katona maradnak de hatalmas kínok árán megtalálják az ellenszert- gondolnánk...  a nagy SZART!
Kiszállnak a zombi ővezetben, a bológus már az első öt percben fejbe lövi magát véletlen- amin az egész mozi besírt. Én nagyon ledöbbentem, hogy na most akkor mi lesz.
Sosem az történik benne amire számítanál. Ja és a zombikat legjobban a hang vonzza. A katonákat és a legfontosabb embereket- köztük Brad családját- egy hajón szállásolják, a világ összes városa és országa oda kivéve Jeruzsálemet akik paranoiából hatalmas falakat építettek. EZeket teljesen zombi biztosnak gondolták ám mikor a nép hatalmas zsibajjal elkezd énekelni, az oda vonzza a zombikat és elszabadul a káosz. Imádom azt a részt. Lezuhan egy repcsi is és akkor még ott a vége ami FANTASZTIKUS! De nem lövöm le a poént: )

 
 
Mi 3D-be néztük meg és úgy nagyon zsír volt, ajánlom nektek is. Uh és akkor még nem is beszéltem a betétdalokról, van benne egy ismétlődő dallam amit nagyon megimádtam. Ja és a végére még egy jó kis dubsteppet is betettek, külön a mi kedvünkért:DD imádom!

Dubstep:

Fősoundtrack:




Nem ide tartozik de korábban írtam az Evil Dead-ről. NEM FOGJÁK ADNI A MOZIBAN!
Faszomat bele, két hónapja várom de moziba nem lesz... ennek az az oka, hogy nincs akkora befolyása a magyar horror közösségnek, hogy miattuk moziba adjanak egy ilyen filmet. Pedig sokan érdeklőttek volna utána és szerintem ebből is lett volna egy teltházas premier mint a Z World War-ból.

Film NEM ajánló:
NENENENENE!!!!4!!NÉGY!!4!
SOHA A BÜDÖS ÉLETBE NE NÉZZÉTEK  MEG A KOLÓNIÁT!

Mi elkövettük ezt a hibát. Elmentünk moziba, hogy átvegyük a Z World War-ra foglalt jegyeket még egy héttel korábban, hogy tutira legyen hely- még a legelső sorban is űltek, az egész Westend arra a filmre tolakodott.
Na szóval történt egy kis baleset amit most nem részletezek, a lényeg az, hogy még mielőtt elindultunk moziba, otthon néztünk egy előzetest a Kolóniáról és arra jutottunk, hogy annyira nem rossz, lehet meg kéne nézni. Na most az az előzetes egy kurva nagy átbaszás volt. Azt hittük az alapján, hogy ez egy zombis film lesz. A faszt zombik, kannibálok geci!!! A sztorija jónak tűnt, elromlik a föld időjárása, minden befagy és az emberek a föld alá menekülnek több-egymástól független- kolóniába. Az egyik -név szerint a hetes- vészjelzést kűld főhőseinkek, hogy ott valami gáz van. Átmennek hárman, hogy mi a fasz baj van erre összetalálkoznak egy csapat kannibállal akik az éhségtől megőrültek és ezért mindenkit levadásznak. DE KÖNYÖRGÖM! Megölnek egy embert és nem az, hogy megeszik mert éhseke, nem geci... otthagyják mert nekik kifejezetten a főhős kell. Ritka nagy faszság, NE NÉZZÉTEK MEG!
Bűn ilyen szart moziba játszani, bezzeg az Evil Dead-et nem adják...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése