2015. november 15., vasárnap

megmondtam. ~ Letti

sziasztok Kedveskéim!

van még kb. 20 percem mielőtt elindulnék dolgozni, szóval arra gondoltam, hogy ilyen módon emlékezem meg az eseményekről, valamint egy apró Eiffel-torony rajzzal a csuklómon.
bizonyára mindenki hallott arról, hogy mekkora szarság van most Párizsban, ha nem is a hírekből, de Facebookfalva tele van az eseményekkel, francia zászló színű profilképekkel, Pray for Paris megosztásokkal.
1 éjszaka, 6 helyszín, 8 merénylő, akik közül 7 a merénylet után azonnal felrobbantotta magát (egy férfi életét csak az mentette meg, hogy telefonált, mikor előtte robbantotta fel magát egy terrorista, egy hatalmas repesz a telefonjába állt bele. ha nem beszélget éppen, akkor már nem élne) 129 halálos áldozat, és 352 sebesült, akik közül 99 életveszélyes állapotban van. valamint, természetesen kismillió rettegő ember, akiknek az a bűne, hogy Párizsban élnek.
természetesen az ISIS azonnal magára vállalta a történteket, egy videóüzenetben büszkén közölték a tényt, hogy ők voltak, valamint hogy imádkoznak a testvéreikért, hogy a paradicsomba jussanak, és a még élő testvéreiknek üzenik, hogy kövessék ezt a példát, hogy "ezek" (így hangzik el a videóban, minket, európai embereket takar ez a szó) aludni se tudjanak a félelemtől.
a hírek szerint egy merénylő októberben érkezett Párizsba.
azt már az előző bevándorlós írásomban is közöltem, hogy nem vagyok ellenük. azok az emberek, akik a háború elől menekülnek, családdal együtt jöjjenek, Isten, vagy Allah hírével, és kívánom nekik, hogy nyugalomban, boldogan éljék le a hátrelévő életüket.
de itt jön a bibi. az ilyen emberek között megbúvó terroristákat hogy szúrjuk ki?
sehogy. mert nem lehet.
simán bejutottak az országba, senki egy szót sem kérdezett, a határőr integetett nekik a kerítés túloldaláról, hogy jöjjenek, siessenek.
és én most nagyon félek.
vajon mi lesz a következő? mikor lesz? hol? megint péntek 13-án, vagy akár holnap?
(csak mert a Charlie Hebdo szerkesztőségén történt mészárlás is péntek 13-án volt.)
elérték a céljukat. félelemben tartják egész Európát, főleg miután közölték, hogy Spanyolország, vagy Olaszország a következő célpont.
aztán ki következik? Anglia? vagy Németország? beleharapnak a kézbe, amely eteti őket?
túl sok a ha, és a talán.
zárásul, részvétemet szeretném kifejezni az elhunytak családjainak.
csak gondoljatok bele, mi lenne ha az életetek egy pillanat alatt horrorfilmmé változna? elmész szórakozni, egy koncertre, vagy megnézni egy focimeccset, és puff! többet nem mész haza, időd sincs felfogni, hogy meghaltál, vagy talán ami még rosszabb vérbe fagyva fekszel, amíg meg nem találnak, és te is egy leszel a névtelen sebesültek között.
mindezt miért?
senki sem tudja...
pray for paris ~

Letti voltam, sziasztok gyerekek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése